basketboll nba

Betta på NBA

NBA

NBA, National Basket Association, även kallat den största basketligan i världen, har såklart en stor verksamhet när det kommer till att satsa pengar på spelet. NBA spelas i USA, vilket dessutom är en av de största nationerna i världen när det kommer till att spela om pengar. Säsongen startar sent i oktober och fortsätter fram till finalerna som spelas tidigt i juli. Det är alltså under hela vinterhalvåret som man kan satsa pengar på NBA, enklast via något av de många spelbolag som finns på nätet. I och med att det är en så stor liga finns det många olika sätt att satsa pengar på, vad det är viktigt att tänka på och vad man ska passa sig för. Spelar man på rätt sätt man kan vinna enorma summor pengar utan att vara specialist på basket. De sätt som NBA själva rekommenderar att satsa pengar på kommer du kunna läsa om här, bland annat spridningen, moneyline, första kvarten, första halvan av matchen och halvlek.

Spridningen

basketboll nba

I och med att basket är en av dem sporterna där det blir väldigt höga målsiffror från vardera lag, så är det svårare att förutse. Varje lag har endast 24 sekunder på sig under varje anfall att göra mål. Dessutom så är det fyra stycken perioder i basket, vilket gör att siffrorna stiger höga mot slutet av matchen. På grund av dessa höga poäng så använder sig de personer som satsar pengar på sporten en spridning, eller linje för att det ens ska gå att satsa pengar på sporten. Det är näst intill omöjligt att veta hur mycket mål det ska bli, allt ifrån 60-120 poäng per lag. Dessutom ger vissa skott två poäng och vissa tre poäng, beroende från var man skjuter ifrån. Den linje de använder sig av är en marginal på plus minus 15 poäng. Oavsett om lagen är en av dem bästa så kan det skilja otroligt mycket på antal poäng, även fast det är en jämn match. Exempelvis kan det ena matchen bli 63-75 och andra matchen 98-78.

Moneyline

Den typen av betting när man endast satsar på vilket lag som ska vinna och inte med vilket antal poäng kallas för moneyline. Denna satsning ger ut olika odds baserade på vem det är som vinner. Som i alla andra sporter så brukar detta endast generera stora summor pengar när ett oväntat lag vinner, eftersom att oddsen går upp när många satsar på ett och samma lag som är favorittippat.

Totalen

Man kan även göra en total satsning i NBA, vilket innebär att det är en grupps kombinerade poäng som räknas. Med kombinerad poäng menades att en satsning bestäms, och sedan får man satsa över eller under det.

Första kvarten och halvleken

En NBA match är 48 minuter, upp delad i fyra stycken 12 minuters perioder, även kallat kvartar. I och med att man oftast inte vet innan en match vad det kommer bli för poäng med tanke på den stora skillnaden, så kan man betta fram till och med halvlek. Man har alltså halva matchen på sig att förutse vad det kommer stå när slutsignalen blåser. Alla lag har ju olika strategier, där vissa vill ta ledningen med en gång medan vissa sparar sin energi och prestation till sista kvarten. Av den anledningen kan det vara ett strategiskt val att betta innan halvleken, framförallt om man är relativt ny inom sporten och inte har koll på alla lagens starka respektive svaga sidor, skador och liknande som kan påverka matcherna.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *