betta på basket

Lär dig bemästra konsten av vadslagning på basketboll

När det kommer till de stora sporterna så tillhör basketen det absoluta toppskiktet tillsammans med fotboll, NFL och Ishockey. Men då många spelare på betting inte är så insatta i hur sporten fungerar så är det många som inte vågar satsa sina pengar på sporten. Men i själva verket är det väldigt enkelt och har du satsat på NFL någon gång så kommer du fatta galoppen direkt.

Denna artikeln är för dig som inte spelat på denna typen av sport innan och som gärna vill testa sina vingar, vare sig det handlar om spel via nätet eller att gå och placera spel på någon fysisk spelpunkt. I artikeln så kommer du hitta de vanligaste typerna av vadslagningar man kan göra och vad de betyder.

Poängspridning

Denna typen av vadslagning är den som förekommer mest. Inför varje match så kommer du ha en som står som favorit medan en står som underdog och det är avgörande för att spela på denna typen av vadslagning. Detta gör att spelbolagen kan sätta upp en siffra som favoritlaget måste vinna med och det är då du kan vinna dina pengar. Säg att basketlag 1 har favoritskap mot basketlag 2 och spelbolagen ser att basketlag 1 kommer vinna med 10 poäng, vad som menas är då att om du spelar på det vinnande laget så måste de vinna med mer än 10 poäng. Om slutresultatet är exakt 10 poängs skillnad så betalas pengarna tillbaka och inget mer händer.

Du kan självklart spela på underdogen också, och då gäller samma princip. Du spelar på att underdogen kommer antingen vinna sin match eller förlora med mindre än 10 poäng efter slutsignal.

Totalen

Denna typen av vadslagning går också under namnet över/under och fungerar på ett väldigt enkelt sätt. Spelbolagen kommer sätta en totalsiffra för poängen i matchen och du kan spela på att det antingen kommer gå över eller under den siffran. Säg att i matchen så sätter spelbolagen en totalsiffra på 190 så spelar du antingen på 191 och över eller 189 och under. Hamnar totalen på 190 så betalas pengarna tillbaka.

Vinnaren av matchen

Denna typen av vadslagning återfinns i nästan alla sporter du kan spela på. Du har som uppgift att identifiera vilket av lagen som kommer stå som segrare och du kommer få odds som är uträknade på förhand. Säg att basketlag 1 har ett favoritskap och ett odds på 1.6 så menar man att du kommer vinna 1.6 gånger din insats. Likt de andra vadslagningarna så kan du spela på underdogen i matchen och du kommer märka att oddsen för deras vinst är betydligt högre.

Spela på mer än en match

Om du känner dig modig så finns det även chans att sätta upp ett spel som inkluderar mer än en match. Detta gör att oddsen går ihop och utbetalningen blir större. Med denna typen av vadslagning så tillkommer det en ökad risk för att alla förutom en match går som du förutsatt och du förlorar din insats.

Se till att få kött på benen innan du gör en vadslagning

Likt mycket annat så är det inte rekommenderat att börja spela utan att veta lite om ligan, lagen och hur det går till. Att skaffa sig kött på benen och ha koll på saker så som avstängningar, form på spelare, hemmaarena, tidigare möten kommer hjälpa dig drastiskt att pricka in rätt vadslagning som passar just den matchen du vill spela på.