NBA-basket på TV

Då Sverige inte kan stoltsera med basket som en av sina större sporter utan den hamnar i det dagliga skolsportsfacket, är det ingen av våra kanaler som kommer köpa rättigheterna för att visa NBA-matcherna på TV i Sverige. Är man intresserad av att se säsongen 2018/2019 är CMore de som har köpt rättigheterna att streama och visa seriespelet. Här kan du köpa ett abonnemang som är anpassat för säsongen i NBA.

NBA-ligan har själva byggt upp en stor apparat runt omkring sin liga. Bland annat har de en egen Tv-kanal för sina matcher, som grundades redan 1999 och är än idag den äldsta Tv-kanalen som ägs av en sportliga. Det livestreamas och sänds på bästa sändningstid. Kanalen har utvecklat flera olika program både kring de specifika matcherna med upptaktssnack och resonerande kring laguttagningar och annat, samtidigt som det produceras fördjupningsavsnitt om lagen som är riktigt intressanta.

NBA:s egen Tv-kanal

Det är Turner Sports som handhar Tv-kanalen som är helägd av själva ligan NBA. Hela konceptet är byggt kring matcherna men har många bra infallsvinklar. Det kan vara små serier och filmer om och av de så kallade legenderna, äldre spelare som verkligen är fortsatt kopplade till basketsporten och ligan. De blir expertkommentatorer och resonerar fram och tillbaka om det som varit och det som är idag. Många tittare har fortfarande dessa spelare högt på popularitetslistan.

Här är intressanta inslag om hur det ser ut i verkligheten, ute på planen eller på gården i bostadsområdet. Det är här många av dagens stjärnor i ligan har gjort sina första dunkar och dribblingar. I inslaget The City Games ser vi inslag i 3-4 minuter om just dessa lokala företeelser, matcher på mindre arenor, streetbasket på bakgården och vi får följa profilerna till deras gamla hemtrakter där de själva har gjort mål och spelat basket.

Köp biljetter, tröjor och basketfavoriter.

Här samlar även NBA sin butik, butiken på nätet där du kan köpa och beställa ditt favoritlags speltröjor, hoodies och andra produkter. Här hittar du de olika paketen för en riktig upplevelse och sportevenemang av högsta klass. Du kan köpa biljetter till en enskild match, seriebiljetter, hela paket och erbjudande från de olika lagen som ger dig en alldeles unik upplevelse. NBA har självklart en fysisk stor butik som går att besöka.

NBA TV har även ett bra grepp på övriga internationella basketligor, de visar matcher och analyserar intressanta spelare som spelar i turkiska, grekiska och östeuropeiska ligor. Detta är även ett sätt att utveckla sporten och få en ny publik som är intresserade av vad som händer utanför USA:s gränser i basketvärlden. NBA TV visar även matcher från farmarligan som idag heter NBA G League och har funnits sedan 2001.

NBA League Pass

NBA League Pass är det optimala för dig som verkligen vill följa NBA-ligans alla basketmatcher under en serieomgång. Du får tillgång att se alla spelade matcher i ligan, du kan se dem live men även se kortare repriser. Du får tillgång till gamla klassiska matcher som kan avnjutas fler gånger. Självklart ingår även de intressanta uppstartsintervjuerna, resonemangen kring spelande och vilande spelare, tankar och strategier kring playoff, spelarintervjuer och presskonferenser med mera.

Ett NBA League Pass är något av det mest kompletta du kan önska dig som basketfantast och ger dig en fullständig inblick i den amerikanska basketligans vardag. Match efter match från grundspel till finalerna. Har du detta NBA League Pass har du även dina matcher helt reklamfria, vilket är väldigt skönt. Denna TV-möjlighet har funnits sedan säsongen 95/96 och för oss utanför USA är det egentligen den enda möjligheten att internationellt se matcherna.

TNT är deras systerkanal

Det är kanalen TNT som handhar visningarna av NBA-ligans matcher och det är en framgångsrik kanal. Den ägs av Turner Broadcasting System och ingår i Warner Media Group. Ägaren är från början Ted Turner och grundades 1965 och har idag bland annat CNN i sin portfölj. Huvudkontoret är i just CNN-byggnaden i Atlanta. TNT-kanalen har funnits sedan 2001 och skulle visa övrigt material från systerkanalen TBS men sedan 2001 visar det framför allt matcher från NBA.

För dig som vill ha koll på basketsporten

Det finns kanske bara en rekommendation för dig som verkligen gillar basket. Önska dig ett NBA League Pass i födelsedagspresent eller julklapp och ta del av all den information, alla matcher, den inblick och kunskap som Tv-kanalen NBA TV förmedlar. Risken är att du blir sittande hela dagen men en regnig sådan kan det vara värt det. Här får du även de senaste nyheterna från den europeiska basketen som i dagsläget är väldigt spännande.